Samen de salsa dansen!

Salsa dansen het perfecte uitje! Salsa dansen is het uitje wat zorgt voor een onvergetelijke avond! Of je nou met je vriendinnen gaat of met je lover – met een overheerlijke mojito aan het begin van een avond vol dans – is dit een activiteit die zorgt voor uren lang plezier! Dus ben jij op […]

Salsa dansen het perfecte uitje!

Salsa dansen is het uitje wat zorgt voor een onvergetelijke avond! Of je nou met je vriendinnen gaat of met je lover – met een overheerlijke mojito aan het begin van een avond vol dans – is dit een activiteit die zorgt voor uren lang plezier! Dus ben jij op zoek naar een activiteit voor een vrijgezellenfeest, familiefeest of gewoon een avondje uit? Dan is het dansen van de salsa zeker het overwegen waard. Leer samen de oorspronkelijke Cubaanse dans en word een echte professional. Gooi de heupen maar los!

Waar komt Salsa dansen vandaan?

Voor je een avondje gaat Salsa dansen is het natuurlijk leuk om te weten wat deze sensuele en vrolijke dans nou eigenlijk betekent. Officieel is Salsa een verzamelnaam voor verschillende soorten dansen en ritmes zoals Danzón, Mambo, Son, Gaguancó, Cha-Cha en nog veel meer. De eerste salsa werd gedanst in Cuba op de Cubaanse Son en heeft zich daarna verder ontwikkeld in het Caribische gebied, Latijns-Amerika en Noord-Amerika. De salsa is inmiddels wereldwijd bekend en een geliefde muzieksoort en dans. Ook in Nederland is in elke stad wel een salsa dansschool gevestigd – de salsa is een dans die zowel in Latijns-Amerika als in Nederland door jong en oud wordt gedanst.

Salsa dansen – hoe doe je dat?

Het Salsa dansen is uitgevonden door de latino’s wat betekent dat de dans gepaard gaat met losse heupen. Maar niet getreurd! Ben of is iemand in jouw groep niet zo soepel? Geen probleem. Doordat de dans is gebaseerd op een aantal basisstappen is de dans door iedereen te dansen en zorgt voor enkel meer plezier. Wat zijn de basisstappen nou eigenlijk? De salsa dans je in een vierkwartsmaat – dit wordt gekenmerkt door het zetten van telkens drie stappen met een pauze. In totaal bestaat de dans dus uit 8 tellen, waarvan 2×4 tellen, waar je van elke 4 tellen 1 tel rust neemt.

Waar kan ik Salsa dansen?

Ben jij klaar voor een avondje Salsa dansen? Dan zijn er verschillende manieren om dit uitje in te plannen. Je kan bijvoorbeeld samen met je vriendinnen een workshop volgen, opzoek gaan naar internationaal event, festival, concert of neem gewoon een kijkje bij een proefavond bij een salsa dansschool bij jouw in de buurt!

Search