Reizen op een duurzame manier

Ben jij klaar met studeren of is het nu eindelijk tijd dat je de stap hebt durven zetten om je baan (tijdelijk) stop te zetten om de reis van je dromen te maken? Te gek! Er staan zoveel gave avonturen op je te wachten. Waar ga jij naar toe? Richting het oosten of ga jij […]

Ben jij klaar met studeren of is het nu eindelijk tijd dat je de stap hebt durven zetten om je baan (tijdelijk) stop te zetten om de reis van je dromen te maken? Te gek! Er staan zoveel gave avonturen op je te wachten. Waar ga jij naar toe? Richting het oosten of ga jij liever een Amerikaanse roadtrip maken? Wat je ook gaat doen het zal fantastisch worden. Bij het plannen van je reis is het ook belangrijk om na te denken hoe je wil gaan reizen. Met het vliegtuig, de auto of misschien de trein. Duurzaamheid is een thema die je tegenwoordig veel voorbij ziet komen. Het is belangrijk om na te denken over de planeet en de toekomst daarvan. Gelukkig zijn al veel mensen daar bewust mee bezig. Vliegen is niet de meest zuinige manier van reizen. Hoe ga jij je persoonlijke uitstoot van Co2 beperken tijdens jouw reis? Wij geven je een aantal tips

Support locals

Tijdens je reis kan je er bewust voor te kiezen om niet gebruik te maken van grote toeristische organisaties. Ga eens naar een klein dorpje en bekijk wat je daar kan doen.

Koop de juiste producten

Voor je reis heb je waarschijnlijk veel nieuwe spullen nodig. Rugzak, kleding, medicijnen etc. Hierbij is het ook mogelijk om duurzame beslissingen te maken. Bekijk van te voren om het bedrijf waarbij je koopt over het ISO 14001 certificaat beschikt. Hiermee toon je als organisatie aan te voldoen aan de milieu eisen. Omdat het duurzaam is betekend niet per se dat het product duurder is. Het is vooral belangrijk dat je producten kiest die kwalitatief goed zijn. Om de kwaliteit van een producent te achterhalen kan je opzoeken of zij beschikken over het ISO 9001 certificaat.

Probeer vegetarisch te eten.

Zeker in het oosten heb je geweldige vegetarische gerechten. Probeer het eens!

Ga eens kamperen

In  plaats van een groot luxe hotel is het ook leuk ook eens op avontuur te gaan en te gaan kamperen. Hier zijn geen airco’s te vinden die de hele dag staan te blazen.

Wil je je nog verder verdiepen in duurzaam reizen? Veel reisorganisaties hebben artikelen geschreven over dit zogeheten Eco toerisme. Wij hopen dat je veel plezier gaat beleven op je prachtige reis.

Search