Reisverzekering kiezen; 5 handige tips!

Je wilt natuurlijk de beste reisverzekering afsluiten die voor jou voldoende dekking biedt en ook nog eens betaalbaar is. Wat moet je allemaal wel en wat niet verzekeren? En hoe kan je gemakkelijk besparen op de premie? Wij hebben hieronder 4 handige tips waar je op moet letten bij het online afsluiten van een reisverzekering. […]

Je wilt natuurlijk de beste reisverzekering afsluiten die voor jou voldoende dekking biedt en ook nog eens betaalbaar is. Wat moet je allemaal wel en wat niet verzekeren? En hoe kan je gemakkelijk besparen op de premie? Wij hebben hieronder 4 handige tips waar je op moet letten bij het online afsluiten van een reisverzekering.

5 tips voor het afsluiten van een reisverzekering

 

Tip 1: Vergelijk verschillende reisverzekeringen

Een reisverzekering afsluiten kan je gemakkelijk en snel bij een bekende aanbieder. Maar soms is het verstandig om eerst eens goed diverse reisverzekering aanbieders met elkaar te vergelijken Je maakt zelf een premieberekening, kiest je wensen en daarna kan je alle verzekeringen met elkaar vergelijken binnen 5 minuten.

Tip 2: Bespaar op je reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is zeker niet overbodig als je op reis gaat. Mocht er tijdens je vakantie iets gebeuren dan is het natuurlijk fijn als je kunt terugvallen op je reisverzekering. Doordat er veel aanbieders van reisverzekeringen zijn is het soms lastig om de juiste te vinden. Vergelijk goed op de voorwaarden en prijs van de verzekering, ga niet altijd voor de goedkoopste. Goedkope reisverzekeringen hebben namelijk vaak een lage dekking.

Tip 3: Juiste dekking

Een reisverzekering moet je eigenlijk altijd afsluiten om zorgeloos op reis te gaan. Vergeet dan ook nooit om je reisverzekering te regelen voordat je vertrekt. Zelfs last minute kan je nog online een verzekering afsluiten. Controleer of je de juiste dekking hebt. Ga je meerdere landen bezoeken of wat verder weg? Controleer dan het dekkingsgebied van je reisverzekering.

Tip 4: Vergelijk kortlopend met doorlopend

Vaak zijn doorlopende reisverzekeringen goedkoper dan kortlopende reisverzekeringen. Echter hangt dit af van je gezinssamenstelling en het aantal weken dat je per jaar op reis bent.

5 tips

Search