Processen in kaart brengen

Microsoft heeft een programma ontwikkeld waarmee het mogelijk is om diagrammen te ontwerpen, namelijk Visio software. Je kunt er dus technologische en logische schema’s mee opzetten, zodat er meer overzicht gegeven kan worden. Wat biedt Visio extra In Word of Excel is het mogelijk om figuren toe te voegen. Visio daarentegen bied de mogelijkheid om […]

Microsoft heeft een programma ontwikkeld waarmee het mogelijk is om diagrammen te ontwerpen, namelijk Visio software. Je kunt er dus technologische en logische schema’s mee opzetten, zodat er meer overzicht gegeven kan worden.

Wat biedt Visio extra

In Word of Excel is het mogelijk om figuren toe te voegen. Visio daarentegen bied de mogelijkheid om eigen figuren te tekenen en ze vervolgens toe te voegen. Zo is het mogelijk om je eigen ontwerpen te maken die je bijvoorbeeld kunt gebruiken tijdens het brainstormen of het maken van een plattegrond of bij het in beeld brengen van verschillende processen.

Gebruikers

Visio is voor elk gebied inzetbaar. Een stroomdiagram maken is voor iedereen erg handig, want zo kunnen de processen makkelijker worden weergegeven. Dus het is zeker niet alleen op zakelijk gebied erg nuttig om te gebruiken.

Maar natuurlijk is het op zakelijk gebied erg nuttig. Tijdens het maken van een bedrijfsanalyse is Visio erg makkelijk inzetbaar. Door het proces in een diagram te zetten, is het mogelijk om de stappen duidelijk in beeld te zetten, waardoor je misstappen in beeld krijgt en weet wat er toegevoegd moet worden.

Daarnaast biedt Visio ook de mogelijkheid om de deelnemers en andere stakeholders meer inzicht te geven in het bedrijfsproces.

Zo te zien is het mogelijk om Visio te gebruiken in verschillende vakgebieden, en al helemaal op zakelijk gebied.

Pakket

Bij het verkrijgen van het Office 365 pakket zal je ook in bezit zijn van Visio. Daarnaast is het mogelijk om Visio op andere manieren te verkrijgen. Het is mogelijk om Visio Online, Visio standard en Visio Professional aan te schaffen. Visio Online biedt de mogelijkheid om een abonnement te hebben en bij Visio Standard en Professional kun je het eenmalig aanschaffen.

Search