Welke pc-samenstelling past bij uw werkplaats?

Welke pc-samenstelling past bij uw werkplaats? U bent er helemaal klaar voor. Het is zo ver, u gaat beginnen aan een nieuwe baan! Er is alleen een probleem. U wilt een nieuwe computer voor uw werkplaats, u heeft alleen geen idee welke. Het is best lastig om te kiezen, er zijn zoveel keuzes. In dit […]

Welke pc-samenstelling past bij uw werkplaats?

U bent er helemaal klaar voor. Het is zo ver, u gaat beginnen aan een nieuwe baan! Er is alleen een probleem. U wilt een nieuwe computer voor uw werkplaats, u heeft alleen geen idee welke. Het is best lastig om te kiezen, er zijn zoveel keuzes. In dit artikel helpen wij u bij deze lastige keuze. Wij bespreken 3 belangrijke benodigdheden voor uw pc-samenstelling.

Grafische ontwerp
Als u weleens bezig bent met grafische ontwerpen, heeft u een goede computer nodig. Veel recensies op het internet, geven aan dat een IMac een goede computer is voor grafisch ontwerpen. Dit is tot op zeker hoogte ook zo, alleen een IMac heeft zo zijn nadelen. Een IMac heeft vaak nieuwe updates nodig, en dit kan uw werk verstoren. Met een gamecomputer heeft u hier geen last van. Een gamecomputer is niet alleen bedoeld voor gamen. Gamecomputers hebben een grafische kaart (GPU) dit zorgt er niet alleen voor dat er beeld ontstaat op uw scherm, maar ook zodat u gemakkelijk grafische ontwerpen kunt ontwikkelen.

De processor

Een goed lopende processor is belangrijk op de werkplaats. In het Engels wordt er vaak gesproken over de CPU, de Central processing unit. De processor in veel PCs is van Intel of AMD. Waarom dit onderdeel zo belangrijk is, heeft te maken met decodering van data van programma’s. Hierbij geldt: hoe sneller de CPU data kan decoderen, hoe sneller uw pc werkt. De snelheid hangt van de kloksnelheid af. Kloksnelheid de snelheid waarmee een pagina laadt. Vaak ligt dit tussen de 2,5- en 6GHz. Voor een optimale ervaring is een fatsoenlijke CPU uitermate belangrijk.

Bij een game pc kunt u kiezen tussen 2 soorten. De meest gekozen CPU is die van Intel. Er is onderscheid tussen een intel i5- of i17- processor. De andere processor is van AMD de beste AMD-processor is de AMD Athlon of de AMD FX CPU, die komt in de buurt van de Intel processor.

RAM-geheugen

RAM (random access memory) zorgt ervoor dat data gelezen en verwerkt kan worden. Voor een gaming pc is een fatsoenlijk hoeveelheid RAM aan te raden. RAM zorgt ervoor dat alles soepel verloopt en uw computer het niet te moeilijk krijgt met alle processen die bezig zijn. Als u een goed RAM-geheugen heeft kan uw pc op een normale snelheid blijven werken, zonder dat dit ten koste gaat van bepaalde programma’s. Hoeveel RAM u nodig heeft hangt ervan af wat u met de computer wil doen. Als u voor korte termijn RAM wil komt u een heel eind met ongeveer 8GB aan RAM, maar als u kiest voor 16GB kunt u zeker een aantal jaar vooruit.

16GB aan RAM is nog geen eens zo heel veel. Grafisch ontwerpen neemt namelijk een hoop ruimte in. Daarom wordt in dat geval afgeraden om 8 GB te hebben, er bestaat namelijk een kans dat de computer daardoor slomer wordt, als u tegelijkertijd bezig bent met andere processen. De keuze is uiteindelijk aan u.

 

Search