Opzoek naar de beste uitvaartverzekering

We willen er allemaal het liefst niet over nadenken of even bij stil staan, maar we weten allemaal dat deze dag gaat komen. Als we dit dan toch weten, zou je haast zeggen dat we er dan maar het beste en het mooiste ervan moeten maken. Want heb je wel eens nagedacht over hoe je […]

We willen er allemaal het liefst niet over nadenken of even bij stil staan, maar we weten allemaal dat deze dag gaat komen. Als we dit dan toch weten, zou je haast zeggen dat we er dan maar het beste en het mooiste ervan moeten maken. Want heb je wel eens nagedacht over hoe je graag zou willen dat je uitvaart eruitziet? In dit artikel krijg je informatie over je uitvaart en hoe je hiervoor een uitvaartverzekering afsluit.

1. Soorten uitvaarten

Heb je überhaupt wel eens nagedacht over wat voor een soort uitvaart je graag zou willen: een begrafenis of crematie? Mocht je hier nog geen besluit over hebben gemaakt, dan zetten wij de voor- en nadelen van de verschillende uitvaarten voor je op een rijtje.

Begrafenis

De meeste mensen kiezen ervoor om begraven te worden, omdat nabestaanden dan voor een langere periode de tijd hebben om een tastbare plek te bezoeken. Het kan troost bieden als men in gedachten heeft dat het lichaam van een overledenen nog ergens is. Afhankelijk van je specifieke wensen en persoonlijke situatie zijn er meerdere manieren van begraven mogelijk.

Een voordeel van begraven is dat sommige begraafplaatsen een exclusief deel hebben gereserveerd voor islamitische of joodse mensen.

Een nadeel van begraven is dat dit vaak duurder is dan een crematie. Dit kan een reden zijn waarom mensen overwegen om een crematie te nemen als uitvaart.

Crematie

De afgelopen jaren is de keuze voor het cremeren toegenomen. Dit komt omdat er tegenwoordig ook na een crematie steeds meer mogelijkheid zijn om de as van de nabestaande een bijzondere bestemming te geven. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om de as te verstrooien over de zee of een ander speciaal gebied. Maar ook wordt er steeds vaker overwogen om de as bij men te dragen of neer te zetten in een urenmuur.

Een voordeel van cremeren is dat je geen grafkosten en grafonderhoud hoeft te betalen. Dit is dus goedkoper dan een begrafenis.

Een nadeel van cremeren is dat de uitvaart zelf korter duurt dan van een begrafenis, vaak maximaal 1 uur.

Moet ik een verzekering afsluiten?

Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat de uitvaartkosten voor een gedeelte of geheel zijn gedekt. De keuze of je een uitvaartverzekering neemt ligt dus bij jezelf en is niet verplicht. Het is vooral voor de nabestaande fijn, om bij het overlijden van een persoon, niet nog alles hoeven te regelen. De keuze in verzekering hangt dus af van je persoonlijke en financiële situatie.

Door je te verzekeren hoeven je nabestaande zich geen te hoeven maken om jou uitvaart. Welke bloemen had je graag gewild of welke muziek vond je fijn? Het is een minder prettig onderwerp om aan de keukentafel met elkaar te bespreken, maar wel erg essentieel.

Kies een uitvaartverzekering die bij je past en waar jij een goed gevoel over hebt. Laat je informeren en neem contact op met verschillende uitvaartverzekeringen.

 

Search