Oktoberfest bezoeken; 4 tips die je moet lezen!

Het Oktoberfest is hét meest bekende bierfestival in Duitsland en daarbij ook de grootste ter wereld. Al honderden jaren wordt het Oktoberfest gevierd en is tegenwoordig razend populair bij feestgangers over de hele wereld. Ook veel Nederlanders kiezen er jaarlijks voor om het Oktoberfest te bezoeken. Wij hebben 4 tips waar je op moet letten […]

Het Oktoberfest is hét meest bekende bierfestival in Duitsland en daarbij ook de grootste ter wereld. Al honderden jaren wordt het Oktoberfest gevierd en is tegenwoordig razend populair bij feestgangers over de hele wereld. Ook veel Nederlanders kiezen er jaarlijks voor om het Oktoberfest te bezoeken. Wij hebben 4 tips waar je op moet letten tijdens het van het bierfeest.

Tip 1: Traditionele kleding

Bij het Oktoberfest hoort natuurlijk traditionele kleding. Maar één tip; ga niet met de welbekende Oktoberfest-hoedjes of andere carnavalskleding. Alleen toeristen dragen deze kleding en het is bijna beledigend tegenover de traditionele Oktoberfest kleding. Wil je je tijdens dit bierfeest echt tussen de locals mengen? Ga voor een lederhose of dirndl! Deze echte lederen kledingstukken zijn misschien een beetje prijzig, maar hier zal je dan ook jarenlang plezier van hebben.  

Tip 2: Boek op tijd een accommodatie

In München is het erg lastig om nog een accommodatie te boeken tijdens het grootste bierfeest ter wereld. Des te later je boekt, des te duurder de prijs. (als er nog accomodaties vrij zijn!) Het is daarom verstandig om zo vroeg mogelijk je accommodatie te boeken. Doordeweeks zijn ze trouwens een stuk voordeliger, dus maakt het jou niet uit welke dagen je naar het Oktoberfest gaat? Kies er dan voor om een kamer doordeweeks te boeken.

Tip 3: Geniet ook van de stad

München is een prachtige stad en is zeker de moeite waard om eens goed alle bezienswaardigheden te bezoeken. Er is dus meer te beleven dan alleen het Oktoberfest. Denk bijvoorbeeld aan de Hirschgarten, dit is een oer typische biergarten in München.

Tip 4: Betaal cash

Tijdens het Oktoberfest is het gewoonlijk om te betalen met cash geld. Serveersters zijn zo druk dat ze weinig tijd hebben voor digitale betalingen. Het is dan ook handiger om contant te betalen in plaats van met de creditcard.

 

Search