Nederlands leren in Utrecht

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je graag een cursus Nederlands wilt volgen. Het kan zijn dat het een nieuwe taal voor je is, die je graag met oog op inburgering wilt eigen maken. Ook Nederlanders voor wie Nederlands de moedertaal is, kunnen hun kennis over de taal en taalvaardigheid willen verhogen en ervoor kiezen […]

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je graag een cursus Nederlands wilt volgen. Het kan zijn dat het een nieuwe taal voor je is, die je graag met oog op inburgering wilt eigen maken. Ook Nederlanders voor wie Nederlands de moedertaal is, kunnen hun kennis over de taal en taalvaardigheid willen verhogen en ervoor kiezen om een cursus Nederlands te leren in Utrecht. Bij Babel ben je hiervoor aan het juiste adres. Er worden hier tal van cursussen Nederlands aangeboden. Ongeacht wat je niveau is, er is altijd wel een geschikte cursus te vinden. Babel biedt diverse taalcursussen op verschillende niveaus, die je met wisselende intensiteit kunt volgen. Afhankelijk van je niveau en bereidheid om snel en vaardig de Nederlandse taal te leren, zul je in de diverse cursussen kunnen instappen en deelnemen. Er is altijd wel een geschikte cursus die aansluit bij je level van taalvaardigheid.

Cursussen Nederlands

Nederlands leren in Utrecht  doe je bij Babels. Het is mogelijk om een individuele training te volgen, maar uiteraard kun je ook gewoon deelnemen aan klassikale lessen met anderen die evenals jij goed Nederlands willen leren spreken en schrijven. Indien je minder tijd hebt om op gezette tijden naar de lessen te komen, is het zeker mogelijk om iets te regelen. Zo kun je tevens een maatwerktraining samenstellen, waarbij gekeken wordt naar speciale wensen of tijdsindeling. Je kunt zo alsnog in eigen tempo en met volle aandacht goed de Nederlandse taal aanleren. Zo kan iedereen die hier interesse of behoefte aan heeft, inzet en aandacht geven aan het eigen maken van de bijzonderheden die deze taal eigen is.

 Toelatingseisen voor cursus Nederlands

Als je nog niet eerder een taalcursus Nederlands bij Babel hebt gevolgd, dan zul je eerst worden opgeroepen voor een intakegesprek met een docent. Ook is het mogelijk om een instaptoets te doen. Deze is verplicht zodra je een cursus voor half gevorderden of hoger wilt volgen bij opleidingsinstituut Babel. Je kunt online heel gemakkelijk controleren of een instaptoets nodig is om toegelaten te worden of dat een intakegesprek voldoende is. Om vast te stellen wat voor jou van toepassing is, hoef je enkel enkele vragen in te vullen. Mogelijk krijgt u een lening van DUO om de cursus Nederlands te bekostigen. Dit is zeker het geval voor vluchtelingen die graag de Nederlandse taal willen aanleren. Bekijk dus zeker de toelatingseisen als je je wilt inschrijven voor een cursus Nederlands bij Babel.

 Hoogopgeleide anderstaligen

Babel richt zich op deze doelgroep in het aanbieden van cursussen Nederlandse taal. Studenten die voor onbepaalde tijd of juist voor kortere periodes in Nederland vertoeven, kunnen zo altijd meedoen om ook deze taal een stuk beter aan te leren. Je kunt in je eigen tijd en tempo de Nederlandse taal eigen maken en je verdiepen in de Nederlandse grammatica. Je kunt bovendien je woordenschat vergroten. Een groot deel wordt online aangeboden, zodat je helemaal zelfstandig door de materie heen kunt werken en kunt oefenen met de Nederlandse basisvaardigheden.

Nederlands als voertaal

In klassikale lessen zal hoofdzakelijk de Engelse taal worden gehanteerd om de overslag naar het Nederlands te maken. Ook deze taal zul je dus goed moeten kunnen beheersen om de lessen te kunnen volgen. Je kunt zo met de andere cursisten in contact komen en samen de Nederlandse taal aanleren. Indien je een Duitstalige achtergrond hebt, kun je meedoen met speciale cursussen, waarbij alles in het Duits wordt uitgelegd en vertaald naar het Nederlands. Ook je vragen kun je dan in het Duits stellen. Een taalcursus Nederlands bij Babel biedt je mooie kansen om de Nederlandse taal aan te leren. Als onderdeel van de inburgering, maar ook je horizon te verbreden als je in Nederland gaat werken en wonen.

Search