4 tips om een incassobureau in te schakelen

4 tips om een incassobureau in te schakelen Het inschakelen van een incassobureau kan voor ieder bedrijf een goede manier zijn om toch nog al die facturen te kunnen innen. Het blijkt namelijk dat facturen over het algemeen pas heel laat betaald worden, soms wordt er zelfs in zijn geheel verzaakt om een betaling te […]

4 tips om een incassobureau in te schakelen

Het inschakelen van een incassobureau kan voor ieder bedrijf een goede manier zijn om toch nog al die facturen te kunnen innen. Het blijkt namelijk dat facturen over het algemeen pas heel laat betaald worden, soms wordt er zelfs in zijn geheel verzaakt om een betaling te voldoen! Het incassobureau is er om dit probleem op te lossen. Hier zijn vier redenen waarom je er ook een zou moeten inschakelen.

1 Een grotere kans op betaling

Wanneer je veel openstaande facturen hebt is het lastig om het bedrijf te dwingen tot betaling, een incassobureau weet echter precies hoe zij dit het beste kunnen aanpakken. Op die manier kun je er dan ook vanuit gaan dat alle facturen netjes voldaan worden, de meeste incassobureaus werken dn ook middels een no cure no pay systeem.

2 Je kunt veel tijd besparen

Als je zelf achter de rekeningen aan moet lopen die je nog tegoed hebt dan zal je hier heel wat tijd mee kwijt zijn. Deze tijd gaat ten koste van de bedrijfsvoering, het runnen van een bedrijf is immers al tijdrovend genoeg. Het inschakelen van een incassobureau zorgt er voor dat deze tijd bespaard wordt, dit is voor de ondernemers onder ons wel zo prettig!

3 Geen vervelend werk mee

Laten we eerlijk zijn, het incasseren en het benaderen van een bedrijf voor betaling is nooit prettig om te doen. Het kost een hoop tijd, de bedrijven zijn altijd weer terughoudend en vaak zit je je helemaal kapot te ergeren aan de verzakende partij. Een incassobureau heeft hier veel minder moeite mee, zij zijn er namelijk voor opgericht. Je kan voortaan al je focus gewoon op je werk houden, en weghouden van die nog te ontvangen facturen.

4 Goedkope diensten

Vaak krijgen de incassobureaus maar een klein deel van de ontvangen bedragen. Wanneer je geen bureau inschakelt is er een grote kans dat je enkele van deze facturen nooit meer zal krijgen, door het incassobureau kan je dus op een goedkope manier toch nog aan die misgelopen inkomsten komen. Als je dit uitrekent zal je op jaarbasis aanzienlijk veel kosten hebben ontvangen die normaal gesproken verloren waren gegaan. Wel zo handig dus, zo’n incassobureau!

Search