In drie eenvoudige stappen brokers vergelijken 

De bijzonder lage spaarrentes zorgen ervoor dat mensen massaal in de richting van online beleggingen worden geduwd. Dat hoeft niet te verbazen. Voordat je aan de slag kan gaan bij een bepaalde broker heb je evenwel nog een beetje werk voor de boeg. Voor menig aantal mensen geldt dat ze, wanneer ze online willen gaan […]

De bijzonder lage spaarrentes zorgen ervoor dat mensen massaal in de richting van online beleggingen worden geduwd. Dat hoeft niet te verbazen. Voordat je aan de slag kan gaan bij een bepaalde broker heb je evenwel nog een beetje werk voor de boeg. Voor menig aantal mensen geldt dat ze, wanneer ze online willen gaan beleggen, gewoon een beroep doen op de eerste, de beste partij die ze tegenkomen. Dat zou je kunnen doen, maar eigenlijk is deze werkwijze niet interessant, integendeel. Brokers vergelijken voordat je je bij een bepaalde partij aan gaat melden is dan ook ongelofelijk belangrijk. Alleen door het uitvoeren van een vergelijking haal je er namelijk meteen de meest optimale partij tussenuit.

 

  • 1.) Bepaal op welke manier je precies wil gaan beleggen

Het vergelijken van brokers is iets dat op verschillende manieren moet gebeuren. In eerste instantie dien je, je als belegger bewust te zijn van het feit dat je tegenwoordig in heel wat verschillende beleggingsproducten kan investeren. Enkele voorbeelden zijn dan ook: 

  1. Aandelen; 
  2. Obligaties;
  3. Beleggingsfondsen; 
  4. CFD’s

Je moet in eerste instantie bij brokers vergelijken gaan bepalen waarin je precies wenst te beleggen omdat lang niet elke broker zomaar alle beleggingsproducten even talrijk in haar assortiment heeft opgenomen. Voor specifieke CFD brokers geldt bijvoorbeeld dat ze zich doorgaans volledig richten op het aanbieden van CFD’s. Ben jij vooral van plan om te investeren in aandelen? Dan is dit type broker voor jou wellicht niet het meest geschikt.

 

  • 2.) Over welke ervaring beschik je zelf als belegger?

Ook een belangrijk punt om bij stil te blijven staan bij brokers vergelijken heeft betrekking tot de ervaring waar je zelf als belegger reeds over beschikt. Voor bepaalde brokers geldt dat ze volledig richten op de meer ervaren beleggers. Dat is ook terug te zien in het platform waar ze gebruik van maken. Ben jij een absolute beginner? Dan zal je kunnen vaststellen dat het platform je wellicht niet voldoende interessante mogelijkheden biedt om je beleggingsskills te kunnen ontplooien. Hoe dan ook, hou dus absoluut altijd rekening met de ervaring waar je als belegger al dan niet reeds over beschikt wanneer je brokers gaat vergelijken.

 

  • 3.) Let op de kosten die je moet betalen

De derde factor die van cruciaal belang is wanneer je online gaat beleggen is natuurlijk de kostprijs die er door brokers in rekening kan worden gebracht. Op het eerste zicht vermoeden beleggers vaak dat deze kosten bij alle partijen relatief in dezelfde lijn liggen met elkaar. Dat is dus helemaal niet juist, integendeel. Niet alleen de hoogte van de kosten kan verschillen, dit geldt ook voor de aard van de kosten die aangerekend kunnen worden. Zo zijn er bijvoorbeeld heel wat brokers die een commissie in rekening brengen, maar geldt dat niet voor allemaal. Het spreekt voor zich dat het voor jou het interessantst is om een beroep te doen op een partij waarbij dit niet het geval is. Alleen op deze manier kan je namelijk altijd zoveel mogelijk van het geboekte rendement zelf op je bankrekening ontvangen. Wil je online brokers vergelijken? Bij Compare All Brokers kan je gratis en vrijblijvend brokers vergelijken.

Search