3 redenen waarom een bijbaan in de horeca perfect is voor studenten

3 redenen waarom een bijbaan in de horeca perfect is voor studenten Ben jij op zoek naar een bijbaan of vakantiewerk, maar weet je nog niet in welke tak van het beroepenveld je te werk wil gaan? In dit artikel vertellen wij je waarom werken in de horeca ideaal is voor studenten. Flexibele werktijden Wat […]

3 redenen waarom een bijbaan in de horeca perfect is voor studenten

Ben jij op zoek naar een bijbaan of vakantiewerk, maar weet je nog niet in welke tak van het beroepenveld je te werk wil gaan? In dit artikel vertellen wij je waarom werken in de horeca ideaal is voor studenten.

Flexibele werktijden

Wat misschien wel het grootste voordeel van werken in de horeca is, is dat de werktijden enorm flexibel zijn. Dit brengt veel voordelen met zich mee. Welke voordelen dit zijn noemen we voor je op:

  • Je kan vaak van week tot week aangeven of, en wanneer je beschikbaar bent. Je hoeft je op deze manier geen zorgen maken dat je in de knoop komt met je studie. Als je tentamens hebt kan je dit van tevoren aangeven, zodat je niet hoeft te werken. Als je het altijd te druk hebt met studeren, kun je aangeven dat je bij een horecagelegenheid wil werken als vakantiekracht. Dan heb je vakantiewerk waarmee je bij kunt verdienen, maar lijdt je studie er niet onder.
  • Daarnaast hebben horecagelegenheden vaak veel personeelsleden die studentenwerk doen. Dit zijn, net als jij, flexibele krachten. Als je een keer vrij wil op bijvoorbeeld zaterdag, kan je dit ook onderling regelen. Dan ruil je met iemand anders van dienst.
  • Een ander voordeel is dat er op een dag verschillende diensten zijn. Er is bijvoorbeeld de lunch en het diner. Je kan aangeven dat je allebei de diensten wil werken als je meer uren wil maken, maar als je een feestje hebt de dag ervoor kan je er ook voor kiezen om alleen bij het diner te werken. Dit moet je natuurlijk wel op tijd aangeven. Daarnaast zorgen de flexibele diensten ervoor dat je na je schooldag kunt werken in de avonduren.

Uiteindelijk komt het erop neer dat je zelf kan invullen of je veel werkt en veel geld verdient of dat je werken in de horeca echt ziet als bijbaan en er een leuk zakcentje mee wil verdienen.

Veel extra’s

Een andere reden om gelijk te stoppen met scrollen door de andere bijbaan vacatures, zijn de vele extra’s die weken in de horeca met zich meebrengt. Welke extra’s dat zijn noemen we voor je op:

  • Een extraatje waardoor veel studenten ervoor kiezen om te werken in de horeca, is de fooi. Het is normaal om fooi te geven als je afrekent bij een horecagelegenheid. Die fooi is nu voor jou! Vaak wordt alle fooi van de dag verdeeld over de werknemers. Zo ga je aan het eind van de dag naar huis met wat extra geld. Daarnaast is het fijn dat je dit geld gelijk mee krijgt, op die manier kan je er s ’avonds meteen een biertje van kopen.
  • Een ander voorbeeld van extra’s bij een bijbaan in de horeca, is gratis eten en drinken. In een horecagelegenheid wordt vaak ook lunch of diner voor de werknemers gemaakt. Ideaal, want op deze manier hoef je zelf geen geld uit te geven aan eten.

Sociale omgeving

Een laatste voordeel van werken in de horeca, is dat je je bij deze bijbaan in een hele sociale omgeving bevindt. Als je de hele dag met je neus in de boeken zit, kan het een fijne afwisseling zijn om omringd te zijn door gezellige mensen. Daarnaast is het gebruikelijk dat je na een dag werken, een afsluitend drankje met je collega’s doet. Hierdoor verbreed je, je sociale leven met een bijbaan. Win-win dus! Al met al is werken in de horeca de perfecte bijbaan omdat je er zelf invulling aan kunt geven, er veel geld mee kan verdienen en je in een gezellige omgeving bent. Die andere bijbaan vacatures hoef je niet meer te bekijken, want een bijbaan in de horeca is perfect voor studenten!

 

Search