Hoe maak je een lekkere pizza?

De perfecte pizza kan je bijna bij elke pizzaria afhalen. Maar soms heb je geen geld of geen zin om daar naartoe te gaan. Dan kan je je eigen pizza gaan maken. Ook zijn pizza’s maken een leuke bezigheid om met vrienden te doen. Verder is het belangrijk dat je de juiste stappen volgt tot […]

De perfecte pizza kan je bijna bij elke pizzaria afhalen. Maar soms heb je geen geld of geen zin om daar naartoe te gaan. Dan kan je je eigen pizza gaan maken. Ook zijn pizza’s maken een leuke bezigheid om met vrienden te doen. Verder is het belangrijk dat je de juiste stappen volgt tot het bereiden van de pizza. Mocht de pizza niet lukken dan is er altijd nog een alternatief.

De bodem

Je begint als eerste met de bodem. De bodem kan je eventueel ook in de winkel kopen, maar dan mis je natuurlijk de hele ervaring van een pizza maken. De bodem is de basis van de pizza en moet dus perfect zijn. Als eerste verzamel je de ingrediënten. Namelijk bloem. droge gist, beetje zout, olijfolie en lauwwarm water. Dat doe je in een kom en mix je ongeveer een kwartier lang tot een mooi soepel deeg. Daarna laat je de deeg zo’n uur lang rijzen tot de volume ervan verdubbeld is. Vervolgens rol je de deeg uit tot een mooie dunne bodem. Je kan zelf kiezen of je een ronde of rechthoekige pizza maakt.

De saus

Daarna is het tijd voor de tomatensaus. Je kan nu ook kiezen of je die in de winkel koopt of zelf maakt. Als je hem zelf gaat maken moet je natuurlijk tomaten gebruiken. Hierbij kan je weer kiezen om verse tomaten te gebruiken of tomaten uit blik. Wel is het van belang dat de saus goed wordt gemixt, zodat je geen stukjes hebt. Daarna kan je zelf de hoeveelheid ui, knoflook en kruiden bepalen. Vervolgens mix je dat allemaal tot de tomatensaus.

De topping

Als de saus eenmaal gemaakt is dan kan je zelf de topping van de pizza bepalen. Belangrijkste ingrediënt is natuurlijk de kaas. Ook kan je zelf bepalen welke soort kaas je erop doet. Naast de kaas kan je kiezen voor vlees en/of groenten op je pizza. Als je kiest voor groenten, is het van belang dat je zorgt dat alles vers is want dat smaakt natuurlijk het lekkerst. Hetzelfde geldt voor het vlees. Daarna is het tijd om de pizza ongeveer een kwartier in de oven te stoppen. Vervolgens kan je genieten van je zelfgemaakte pizza.

Wat als het niet lukt?

Niet iedereen is een keukenprinses. Daarom kunnen sommigen beter gewoon een pizza afhalen of naar een restaurant gaan. Voorbeeld Woodstone Pizza and Wine dat is een restaurant in Hoofddorp en daar kan je zowel pizza als pasta eten. Dus mocht je niet handig zijn in de keuken dan kan je altijd daar nog terecht voor een lekkere pizza.

Search