Het seizoen van Max Verstappen

Het seizoen van Max Verstappen begon toch enigszins in mineur, maar eindigde in een zegereeks. Ondanks het feit dat de Nederlander drie keer de finish niet haalde, werd hij toch heel knap vierde in de strijd om de wereldtitel bij de Formule 1. Volgend jaar zou zo maar eens het jaar van Max kunnen worden, […]

Het seizoen van Max Verstappen begon toch enigszins in mineur, maar eindigde in een zegereeks. Ondanks het feit dat de Nederlander drie keer de finish niet haalde, werd hij toch heel knap vierde in de strijd om de wereldtitel bij de Formule 1. Volgend jaar zou zo maar eens het jaar van Max kunnen worden, maar dan moet wel alles meezitten en moeten de schoonheidsfoutjes er toch uit. In dit blog voor mannen meer over het seizoen van Max Verstappen. Menig online magazine oppert dat Verstappen binnen twee jaar wereldkampioen is en die titel vervolgens ook niet snel meer in zal leveren.

Emoties niet onder controle

Liefst drie keer haalde Verstappen het einde van de race niet, terwijl Verstappen traditioneel ook de nodige ‘straffen’ opgelegd kreeg. Soms was dat domme pech en waren het motorproblemen die verder racen verhinderden, soms nam de Nederlander zelf te veel risico’s. Verstappen is nog steeds de jongste coureur in het Formule 1 circus, en in aanleg de beste. Aanvankelijk bleek de auto van Red Bull Racing niet opgewassen tegen de echte toppers, zeker in het tweede deel van de strijd om de wereldtitel bleek de auto perfect in orde en boekte de Nederlander succes na succes. Schoonheidsfoutjes? Ja, die zijn er zeker. De in 1997 geboren Verstappen laat zich te snel van de wijs brengen. De Nederlander neemt bovendien teveel risico’s, met soms verstrekkende gevolgen. De Nederlander lijkt bovendien nog niet geduldig genoeg en zal wellicht iets zakelijker (lees: meer berekenend) moeten proberen te rijden. Ook het onder controle houden van zijn emoties is soms een probleem. Verstappen heeft een kort lontje, ook na de race.

Fenomeen

max verstappen

Maar: Verstappen is en blijft een fenomeen. Dit seizoen liet hij weer eens zien waartoe hij in staat is. De magnifieke inhaalmanoeuvres baarden ook het afgelopen seizoen weer opzien en niet voor niets is Verstappen de coureur met de meeste overwinningen zonder pole position. Hoogtepunten dit seizoen waren behalve de magnifieke inhaalraces uiteraard de overwinningen die hij haalde in Oostenrijk en Mexico. Op fenomenale wijze bleek Verstappen daar een klasse apart.

Nederlandse supporters

Volgend jaar wil Verstappen een serieuze gooi doen naar de wereldtitel. En als de auto van Red Bull Racing vanaf het begin in orde is, dan is Verstappen ook een serieuze titelkandidaat. Het succes van Verstappen heeft er ook toe geleid dat er binnen een aantal jaren weer een Formule 1 race in Nederland gehouden gaat worden. Dit al hoogstwaarschijnlijk op het circuit van Zandvoort zijn, al zal Assen er alles aan doen om alsnog het Formule 1 circus binnen te halen. Verstappen weet zich over heel de wereld gesteund door een groeiende schare Nederlandse supporters. En die groep zal gezien het seizoen dat de coureur achter de rug heeft alleen maar groeien.

Search