Ga op vakantie en ontsnap aan de winter

Je hebt zomer- en wintermensen. Bij de wintermensen wordt er uitgekeken de feestdagen, gezellig spelletjes doen met familie en vrienden, of lekker onder een kleedje op de bank zitten en genieten van chocolakruidnoten en kerstkransjes. Met een beetje geluk valt er lekker veel sneeuw en kan je zelfs schaatsen. De zomermensen zullen de winter eerder […]

Je hebt zomer- en wintermensen. Bij de wintermensen wordt er uitgekeken de feestdagen, gezellig spelletjes doen met familie en vrienden, of lekker onder een kleedje op de bank zitten en genieten van chocolakruidnoten en kerstkransjes. Met een beetje geluk valt er lekker veel sneeuw en kan je zelfs schaatsen. De zomermensen zullen de winter eerder associëren met kou, slecht weer en veel vertraging doordat iedereen in paniek is als er drie sneeuwvlokken vallen. Voor deze mensen hebben we een lijstje opgesteld zodat zij weten waar ze de zon weer kunnen vinden.

Madeira

Vlakbij de Marokkaanse kust liggen de 5 eilanden van Madeira. De Portugese eilandgroep heeft prachtige laurierbossen en wandelpaden. Het heeft zowel een woest als lieflijk natuur met ruige kliffen en dichte bossen. Ook is het mogelijk om dolfijnen te spotten vanuit de hoofdstad Funchal! Een echte aanrader en een ervaring die je niet zal vergeten.

In Januari ligt de temperatuur rond de 16 graden. Geen zonvakantie, maar een aangename hoogte als je actief bezig wilt zijn. Bijvoorbeeld wandelen, dolfijnen spotten of watervallen ontdekken. Als je behoefte hebt aan wat meer rust kan je genieten van het lekkere eten en drinken, leuke stadjes bezoeken of een auto huren en lekker rond cruisen.

Ibiza

Ook Ibiza is een echte aanrader om in de winter te bezoeken. Ook hier is het rond de 16 graden en zijn er vele activiteiten. Zo is de hoofdstad van het Spaanse eiland, Ibiza stad, erg leuk. Met de oude stadsmuren en gezellige straatjes is er genoeg te beleven en raak je niet snel uitgekeken. Het is een aanrader om een auto te huren in Ibiza zodat je zelf op avontuur kan gaan en het mooie eiland kan ontdekken.

Ibiza heeft de reputatie erg duur te zijn. Begrijp me niet verkeerd, Ibiza is de ideale plek als je een luxe vakantie wilt hebben met alle pracht en praal er om heen. Maar als je uit de buurt blijft van de grote clubs en hippe strandtenten zal je te maken hebben met de normale Spaanse prijzen. Zo is er voor iedereen wat! Wil je meer weten over Ibiza? Kijk dan op beleefibiza.nl.

Bali

Als je een iets groter budget heeft is Bali de ideale ontsnapping voor de koude wintermaanden. Als je op vakantie gaat naar Bali zijn er ontzettend veel mooie dingen te zien en doen. Maar sommige plekken zijn nog nét wat mooier en leuker dan de anderen en mag je daarom echt niet missen. Zo heb je de Tegaalalang rijstvelden, Deze rijstvelden zijn de hele dag mooi, maar in de ochtend is het echt adembenemend. Je kan er wel honderd foto’s maken en het gaat niet vervelen. Je kan er doorheen wandelen of met de auto of scooter langsrijden. Als je in Bali bent is dit een plek die je absoluut niet mag missen.

Search