Duurzaam reizen? Dat doe je zo!

Het milieu en goed zijn voor onze planeet is wordt steeds belangrijker. Bedrijven beginnen hier dan ook steeds meer op in te spelen, zo ook de auto-industrie. Elektrisch rijden met weinig tot geen CO2 uitstoot is een trend aan het worden. Steeds meer merken als BMW, Mercedes en Audi brengen een elektrische auto’s op de […]

Het milieu en goed zijn voor onze planeet is wordt steeds belangrijker. Bedrijven beginnen hier dan ook steeds meer op in te spelen, zo ook de auto-industrie. Elektrisch rijden met weinig tot geen CO2 uitstoot is een trend aan het worden. Steeds meer merken als BMW, Mercedes en Audi brengen een elektrische auto’s op de markt. Een elektrische auto is dan ook een goed vervoermiddel om duurzamer te reizen. Toch zijn er ook andere opties. We geven hieronder meer informatie.

Een duurzame auto

Zoals net al benoemd, is een elektrische auto rijden steeds populairder. Het aanschaffen van een elektrische wagen is echter niet goedkoop. Daarom is elektrisch leasen in het leven geroepen. Hierbij zitten onverwachte kosten vaak bij de prijs inbegrepen. Wanneer er een onverwachte reparatie of onderhoud moet plaatsvinden, zit dit in de leaseprijs gedekt. Naast als particulier een elektrische wagen leasen is het ook mogelijk om vanuit het werk gebruik te mogen maken van een elektrische wagen.

Duurzaam vervoer voor je werknemers

 

Indien werknemers voor werk veel moeten reizen kan het zakelijk leasen van een auto een echte uitkomst zijn. De wagen wordt dan vanuit de onderneming gehuurd en mag voor het grootste gedeelte enkel voor zakelijke doeleinden gebruikt worden. De onderneming ontvangt een keer in de maand een overzicht van de kosten. Dit bespaart de onderneming tijd, gezien administratieve werkzaamheden bij de leasemaatschappij liggen. Bovendien zijn de kosten van de leaseauto’s niet drukkend op de balans van de onderneming, omdat het eigendom bij de leasemaatschappij ligt. Het heeft dus voor zowel de werknemer als werkgever voordelen.

Alternatieve oplossingen

 

Naast het leasen van een elektrische wagen zijn er natuurlijk ook andere alternatieven om duurzamer te reizen. Zo kun je gebruik maken van een fiets voor kortere afstanden. Voor degenen die dagelijks grote afstanden moeten afleggen, kan een elektrische fiets een uitkomst bieden. Het bezorgt je een goede hoeveelheid aan dagelijkste beweging. Daarnaast is het ook een stuk goedkoper dan een auto of het gebruik van het openbaar vervoer. Daar komt bij dat een elektrische fiets lang meegaat en een stuk minder onderhoud nodig heeft dan bijvoorbeeld een elektrische auto.

Op regenachtige dagen, is het begrijpelijk dat een fietstocht naar het werk niet het meest aantrekkelijk is. Het openbaarvervoer kan dan vooralsnog een goed alternatief zijn. Ook provincies vinden het belangrijk dat reizigers zo duurzaam mogelijk van a naar b kunnen verplaatsen. Er wordt daarom ook binnen het openbaarvervoer geïnvesteerd in verduurzaming. Bovendien zijn er verscheidene abonnementen waar je als reiziger uit kunt kiezen. Een abonnement voor reizen in de daluren zal hierin goedkoper zijn dan een abonnement waarin je op de drukste momenten reist.

Al met al, genoeg keuze om als reiziger op een duurzame manier van a naar b te komen!

Search