Duurzaam op stap in Nederland

Duurzaamheid is een thema dat regelmatig terugkomt. Het thema duurzaamheid is een thema dat in alle aspecten van het leven toegepast kan worden. Duurzaam op stap? Misschien heb je daar je bedenkingen bij of dat wel leuk is of weet je niet zo goed wat je je er bij voor moet stellen. Wees gerust, in […]

Duurzaamheid is een thema dat regelmatig terugkomt. Het thema duurzaamheid is een thema dat in alle aspecten van het leven toegepast kan worden. Duurzaam op stap? Misschien heb je daar je bedenkingen bij of dat wel leuk is of weet je niet zo goed wat je je er bij voor moet stellen. Wees gerust, in dit artikel leggen we het uit. Duurzaam op stap betekent nog steeds lekker relaxen. Het grote verschil is alleen dat je zeker weet dat waar jij gelukkig van wordt, onze planeet ook een beetje blij maakt.

Duurzame restaurants Vaak weten we niet van wat voor energiebronnen restaurants gebruikmaken. Vaak staan we er ook niet bij stil. Dat is natuurlijk wel logisch. Als je trek hebt, dan heb je gewoon trek. In restaurants hebben we vaak met voedselverspilling te maken in Nederland. Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Gelukkig zijn er meerdere restaurants waarbij dit wordt voorkomen. Zo krijg eten letterlijk een tweede kans op het menu.

Duurzaam winkelen

Een andere leuke bezigheid is winkelen. Kleding, spullen voor in huis, het kan allemaal. Er zijn veel winkels waar duurzame producten worden verkocht. Ook het afstruinen van tweedehands winkels en markten is een leuke manier om de stad te verkennen, zowel in eigen land als in het buitenland. Wanneer je spullen een tweede kans geeft, is dat natuurlijk ook een vorm van duurzaamheid.

Duurzaam sporten

Misschien een minder bekend onderdeel. Duurzaam sporten, wat is dat dan eigenlijk? In Amsterdam kun je bijvoorbeeld bij verschillende sportscholen allerlei fijne lessen volgen. Deze sportscholen zijn gefocust op duurzaam leven. Je kunt er ook genieten van biologische en vegetarische maaltijden. De

ruimte zelf is vaak ook met aandacht voor het milieu ingericht. Zo wordt de stroom opgewekt door zonnepanelen op het dak en worden en zijn de meubels gemaakt van gerecyclede materialen.

Duurzaamheid kent geen tijd

Heeft het thema duurzaamheid je toch een beetje te pakken inmiddels en wil je weten hoe je verder kan bijdragen door bijvoorbeeld in je energieverbruik thuis ook anders om te gaan met energie. Dan kun je je natuurlijk altijd verdiepen in de mogelijkheden rondom zonne-energie, windenergie of bio-energie. Een beetje kennis op doen is nooit weg. Genoeg zijn er verschillende manieren waarop je je steentje kunt bijdragen. Zoals er in reclames ook vaak wordt gezegd “geniet met mate”. Misschien moeten we deze slogan vervangen door “geniet bewust”. Deze slogan is toepasbaar op meerdere aspecten in het leven.

Search