De voordelen van een saunabezoek

De voordelen van een saunabezoek Heb jij binnenkort een saunabezoekje op de planning staan? Dan is er goed nieuws. Dat een sauna rustgevend en ontspannend kan zijn, wisten we allemaal. Daarnaast kun je via SaunaDeals.nu ook genieten van een mooie korting. Uit onderzoek is echter gebleken dat aan een sessie in een hete sauna nog […]

De voordelen van een saunabezoek

Heb jij binnenkort een saunabezoekje op de planning staan? Dan is er goed nieuws. Dat een sauna rustgevend en ontspannend kan zijn, wisten we allemaal. Daarnaast kun je via SaunaDeals.nu ook genieten van een mooie korting. Uit onderzoek is echter gebleken dat aan een sessie in een hete sauna nog meer voordelen hangen. We zetten de beste voordelen voor jou op een rijtje.

Goed voor je hart en bloedvaten

Na een saunasessie is het heerlijk om daarna een koude douche te nemen. Wanneer je dit doet, gaan de bloedvaten meer verwijden. Dit bevordert de bloeddoorstroming in het lichaam. Bloed heeft een belangrijke functie in het transporteren van voedingstoffen, afvalstoffen en zuurstof. Daarnaast worden ontgiftingsorganen zoals de lever en nieren gestimuleerd om op volle toeren te draaien. Dit bevordert de afvoer van afstalstoffen.

Puistjes? Weg ermee!

Wist je dat puistjes ontstaan door overtollig talg, vuil en makeupresten? Deze stofjes zorgen namelijk voor ontstoken poriën, wat uiteindelijk kan de puistjes kan veroorzaken. Door het overmatig transpireren tijdens een saunasessie, gaan de poriën open staan. De poriën worden door het transpireren schoongemaakt, wat weer de puistjes kan verminderen. Wel zo handig!

Vet? Mag ook weg!

Het hartslagritme komt in een andere zone tijdens een saunasessie. Dit noemen we ook wel de cardiozone. Zoals je wellicht als wist is cardio ontzettend goed om vet te verbranden. En zo ligt het dus ook met een saunabezoek. In de cardiozone verbrandt je namelijk wel vet en geen eiwitten of suikers. Dankzij de warmte wordt het vet ook nog eens vloeibaarder, wat het omzetten naar energie verbetert.


Dit is slechts een greep van de voordelen van een saunabezoek. Had je nog geen saunabezoek op de planning staan, dan is dit wellicht het moment. Daarmee gun je jezelf niet alleen ontspanning en rust, maar ook nog eens een verbeterde bloeddoorstroming, minder puistjes en vet dat als sneeuw voor de zon verdwijnt. Geniet ervan!

Search