De mooiste natuurgebieden van Flevoland

Veel mensen denken bij de provincie Flevoland aan een grote vlakke polder met veel boerderijen en windmolens. Flevoland heeft natuurliefhebbers echter veel meer te bieden. Er zijn diverse natuurgebieden die je kunt bezoeken, waar je voor een groot deel vrij doorheen kunt wandelen en fietsen. We hebben 4 natuurgebieden voor je uitgelicht. Schokland Werelderfgoed Schokland […]

Veel mensen denken bij de provincie Flevoland aan een grote vlakke polder met veel boerderijen en windmolens. Flevoland heeft natuurliefhebbers echter veel meer te bieden. Er zijn diverse natuurgebieden die je kunt bezoeken, waar je voor een groot deel vrij doorheen kunt wandelen en fietsen. We hebben 4 natuurgebieden voor je uitgelicht.

Schokland

Werelderfgoed Schokland is het overblijfsel van een oud eiland in de Zuiderzee. Bij de creatie van de provincie Flevoland zijn de contouren van het voormalige eiland goed zichtbaar gebleven. In het natuurgebied van circa 490 hectaren zijn diverse fiets en wandelpaden aangelegd. Hierbij kun je bijvoorbeeld de Archeoroute volgen. Deze route leidt je langs de historische plekken van het eiland.

Natuurpark Lelystad

Dit natuurpark staat vooral bekent om de grote bossen en de vele wilde dieren die nog aanwezig zijn. Bij een wandeling of fietstocht kun je bijvoorbeeld herten, zwijnen, otters, bevers, moeflons en Przewalskipaarden tegenkomen. Veel bezoekers combineren hun bezoek aan dit park met een moment van ontspanning in het restaurant en een kijkje vanuit de uitkijk hut.

Pampushout

Het gebied Pampushout is gelegen in de buurt van Almere. Ook dit gebied beschikt over veel wandel- en fietspaden. Voor de dierenliefhebbers is er de kans om hier wilde reeën, vossen, bevers en konijnen te spotten.

Lepelaarplassen

In de Lepelaarsplassen vindt je een water en een grote diversiteit een groen, met rietvelden, lange wilgen en grote braamstruiken. Hierdoor is dit gebied de ideale broedplek voor vogels. Vanuit de diverse observatiehutten kun je de vogels van een korte afstand zien en fotograferen.

Search