De leukste steden van Nederland

  Waarom een stedentrip ver weg doen als het ook dichtbij kan? Nederland is een zeer divers land en daarom is elke stad ook een compleet andere ervaring. Het is dan ook de moeite waard om een dagje een auto te huren bij een autoverhuur bedrijf met je vrienden(innen) en erop uit te gaan om […]

 

Waarom een stedentrip ver weg doen als het ook dichtbij kan? Nederland is een zeer divers land en daarom is elke stad ook een compleet andere ervaring. Het is dan ook de moeite waard om een dagje een auto te huren bij een autoverhuur bedrijf met je vrienden(innen) en erop uit te gaan om het land te verkennen. We geven hieronder een kort overzicht van een paar super leuke steden die dit land te bieden heeft.
Limburg

Maastricht
Wanneer je naar het zuiden gaat, mag deze stad natuurlijk niet ontbreken. Het is de hoofdstad van de provincie en telt maar liefst 121.623 inwoners! De stad heeft een rijke historie. Er zijn dus vele musea en andere culturele activiteit te vinden. Daarnaast heeft Maastricht heel veel leuke boetiekjes en warenhuizen die zeker de moeite waard zijn. Bovendien is de Maastrichtse keuken zeker het proeven waard!

Venlo
Naast de leuke Limburgse carnaval feesten is Venlo een super leuke stad om te bezoeken. Het zal je verassen hoe veel Venlo heeft. Binnen de historische binnenstad bevinden zich vele Venlose boetiekjes en speciaalzaken.

Noord-Brabant

’s-Hertogenbosch
Voor het echte Bourgondische leven moeten toch de steden in provincie Noord-Brabant bezocht worden. Een hapje en een drankje wordt hier niet uitgesloten. Het zogenoemde Den Bosch is leuk voor jong en oud. De historische stad heeft veel uitgaansgelegenheden en leuke winkels, maar is ook leuk voor de echte cultuursnuivers onder ons.

Eindhoven
Voor een iets modernere stad is Eindhoven super leuk! Naast het bezoeken van het PSV stadion heeft deze stad nog veel meer te bieden. Zo is een bezoekje aan Piet Hein Eek onmisbaar. Dit was voorheen een oude werkplaats van Philips (die in Eindhoven gevestigd is). De ontwerper Piet Hein heeft deze oude werkplaats zijn eigen gemaakt, waarnaast een werkplaats ook een restaurant en showroom is. Er worden in het gebouw ook veel concerten gegeven. Super leuk!

Het hoge noorden

Groningen
Dit is wellicht de studentenstad van Nederland. De stad zit dan ook vol met gezelligheid. Lekker terrassen, even winkelen en de avond lekker stappen is in Groningen zeker leuk om te doen. Het is een oude stad met een jong hart zou je kunnen zeggen. Bovendien kent de stad veel kleine hofjes. Deze hofjes boden vroeger onderdak aan de armen, weduwen en zieken. Nu wonen er veel particulieren, maar het zien van deze hofjes geeft je als het ware een moment van rust.

Leeuwarden
De culturele hoofdstad van 2018 mag zeker niet ontbreken aan de lijst. Leeuwarden bruist van cultuur. Vele musea, leuke rondvaarten het is er allemaal. Het is daarnaast een van de oudste steden die Noord-Nederland rijk is. Dus zeker een kijkje waard.

Opvallend hier is dat de grote steden uit de randstad even zijn weggelaten. Deze steden zijn natuurlijk ook leuk om te bezoeken, maar kent over het algemeen al veel meer toerisme. Deze kleinere steden zijn net zo leuk om met je vrienden(innen) naartoe te gaan. Huur daarom een auto of busje via goedkoop auto huren en ga gezellig met zijn allen op pad!

Search