De leukste activiteiten in Haarlemmermeer

Haarlemmermeer is een gemeente in het zuiden van de provincie Noord-Holland. Alhoewel deze gemeente misschien niet meteen bekendstaat als een toeristische trekpleister, is hier wel degelijk een hoop te doen. Hieronder worden enkele van de leukste activiteiten in Haarlemmermeer voor je op een rijtje gezet. Je zult versteld staan van wat er allemaal te doen […]

Haarlemmermeer is een gemeente in het zuiden van de provincie Noord-Holland. Alhoewel deze gemeente misschien niet meteen bekendstaat als een toeristische trekpleister, is hier wel degelijk een hoop te doen. Hieronder worden enkele van de leukste activiteiten in Haarlemmermeer voor je op een rijtje gezet. Je zult versteld staan van wat er allemaal te doen is in Haarlemmermeer!

Haarlemmermeerse Bos

Houd je van lange wandelingen in een aangename omgeving? Dan is dit bos ideaal voor jou. Hier kun je aangenaam wandelen en fietsen door de schitterende landschappen die Haarlemmermeer bezit. Aangenaam rustig en idyllisch. Rondom de plas zijn in de zomer diverse activiteiten te doen, zoals bijvoorbeeld surfen.

Royal FloraHolland

Dit is de grootste bloemenmarkt die er op onze aarde te vinden is. De mooiste bloemen komen hier voorbij. De grootte van deze markt zal je versteld doen staan. Uit meer dan 50 landen komen de prachtigste bloemen voorbij, die hier elke dag te zien zijn als onderdeel van de handel. Je wordt rondgeleid door het gehele complex, waarbij je ook de gerenommeerde veiling te zien krijgt.

Polders

Haarlemmermeer is van oorsprong een droogmakerij. Dit houdt in dat deze gemeente eerst een meer was, maar later is ingepolderd. Vandaar ook de naam Haarlemmermeer. Dankzij de droogmakerij zijn een hoop unieke polders ontstaan in dit gebied. Deze zijn allen de moeite waard om te bewandelen dan wel doorheen te rijden met de auto. Een uniek stuk cultuurlandschap.

Mysteryland

Mysteryland is het grootste outdoor dancefestival dat ons land te bieden heeft. Jaarlijks vindt dit plaats in Haarlemmermeer, op het terrein dat voorheen bekend stond als het Floriadeterrein. In 2017 trok dit festival zo’n 100.000 bezoekers, verdeeld over twee dagen. Gave muziek, de beste artiesten en een fantastische sfeer: wat wil je nog meer van een festival?

Cultuur

Ook op het gebied van cultuur valt er genoeg te beleven in Haarlemmermeer. Museums, theaters, muziekpodia, monumenten en bibliotheken… In Haarlemmermeer is het allemaal te vinden. Deze gemeente biedt voor iedereen iets.

Search