Dagwaarde van je auto berekenen

De dagwaarde van een auto is de waarde ervan op dat moment. Er zijn verschillende redenen waarom iemand wilt weten wat de dagwaarde precies is. Wanneer men de auto gaat verkopen, ook wanneer iemand juist een tweedehandse auto wilt kopen of om te weten te komen hoeveel er uitbetaald moet worden in geval van schade. […]

De dagwaarde van een auto is de waarde ervan op dat moment. Er zijn verschillende redenen waarom iemand wilt weten wat de dagwaarde precies is. Wanneer men de auto gaat verkopen, ook wanneer iemand juist een tweedehandse auto wilt kopen of om te weten te komen hoeveel er uitbetaald moet worden in geval van schade. Ook wanneer je een autoverzekering gaat aansluiten is een dagwaarde nodig. De dagwaarde is een indicatie en wordt bepaald door gebruik te maken van diverse factoren, dus het is eigenlijk niet mogelijk om de dagwaarde zelf te berekenen.

De dagwaarde is altijd lager dan de aanschafwaarde of de cataloguswaarde van de auto. Dit komt, omdat de auto steeds in waarde vermindert hoe meer je het rijdt. Tevens wanneer het in de garage staat kan de waarde verminderen.

Er zijn een aantal kenmerken die je nodig hebt om de dagwaarde van een auto te bepalen:

  • Aantal gereden kilometers
  • De leeftijd
  • Staat van onderhoud
  • Accessoires

Er zijn verschillende websites online die de dagwaarde van je auto berekenen kunnen. Ze hebben dan je kenteken nummer nodig. Ook andere gegevens zoals de type, merk, kilometerstand en bouwjaar kunnen te pas komen. Jij hoeft dus zelf geen rekensom op te stellen. Als je toch je eigen rekensom hebt kunnen maken, is de kans groot dat het niet accuraat is. Het is dus beter, sneller en gemakkelijker om het online te laten doen.

Search