Dagje Zandvoort? Dit is er allemaal te doen

Lekker in de vakantie of in het weekend een dagje naar Zandvoort. Veel mensen denken dat het alleen in de zomer leuk is, maar er is nog veel meer te doen dan op het strand liggen. Of je nu met het gezin, vrienden of partner komt, er is altijd wel wat te doen. In dit […]

Lekker in de vakantie of in het weekend een dagje naar Zandvoort. Veel mensen denken dat het alleen in de zomer leuk is, maar er is nog veel meer te doen dan op het strand liggen. Of je nu met het gezin, vrienden of partner komt, er is altijd wel wat te doen. In dit artikel lees je hoe jij je niet hoeft te vervelen in Zandvoort.

Circuit Zandvoort

Circuit Zandvoort is een circuit waar voornamelijk autoraces plaats vinden. Het ligt in de duinen ten noorden van Zandvoort. Als je in Zandvoort bent moet je dit een keer gezien hebben. Het is op bepaalde dagen mogelijk om met je eigen auto op het circuit te rijden, je hoeft niet bang te zijn voor snelheidsboetes. Parkeren bij circuit Zandvoort is zeker mogelijk. Bij de meeste evenementen kan je er tegen betaling parkeren. Er is plek voor duizenden auto’s.

Fietsen

Zandvoort is de plek waar je door mooie gebieden kunt fietsen. Zandvoort beschikt over een fietsroutenetwerk. Je kan zelf je route samenstellen door de knooppunten die worden gegeven. Zo kun je jouw route zo kort of lang mogelijk maken als je zelf wilt. Door te fietsen door de duinen en bossen, is de kans groot dat je bijzondere dieren tegen komt. Denk hierbij aan wisenten, herten en Schotse hooglanders. Er zijn ook parcours speciaal voor mountainbikers. Dit is wat meer voor de avonturiers.

Het strand

Waar Zandvoort bekend om staat is natuurlijk het strand, dit kan dan ook niet ontbreken in het lijstje. In de zomer is het dan ook volle bak op het strand van Zandvoort. Je kan er heerlijk in de zon liggen op het strand of op een bedje. Verder staan er genoeg strandtenten om een hapje en een drankje te kunnen doen. Ook in de winter is het leuk om naar het strand te gaan. Tijdens de winterperiode zijn honden weer toegestaan op het strand dus veel mensen maken dan ook een wandeling met de hond op het strand. In de winter zijn er een paar strandtenten die blijven staan, hier kan je dan nog zitten om een drankje te doen.

Cultuur

Ook als je opzoek bent naar cultuur kan je in Zandvoort terecht. Je kan het ook combineren met een wandeling. Tijdens de wandeling is er een gids die van alles verteld over de plekjes in Zandvoort. Verder heeft Zandvoort een museum waar je veel over de geschiedenis te weten kunt komen. Het bezoeken van bunkers in de duinen laat ook een stukje zien van de Tweede Wereldoorlog.

Eten en drinken

In Zandvoort heb je genoeg plekjes waar je wat kunt eten en drinken. Je hebt er een klein pleintje waar genoeg snackbars zitten. Toch liever een broodje of iets gezonder? Er is genoeg keus in de vele strandtenten en het restaurant in het dorp. Veel mensen blijven na een lange dag strand nog even hangen om ergens een lekker hapje te eten. Natuurlijk ook niet te vergeten zijn de viskramen, je kunt ze vinden op de boulevard.

Search