Begin vandaag nog met de Curly Girl Methode

Begin vandaag nog met de Curly Girl Methode Steeds vaker zie je het voorbij komen op internet, lees je erover op Social media en toen ook mijn zusje overstag ging en vol goede moed aan de Curly Girl Methode begon, werd het tijd om me er eens in te verdiepen. Want deze methode is niet […]

Begin vandaag nog met de Curly Girl Methode

Steeds vaker zie je het voorbij komen op internet, lees je erover op Social media en toen ook mijn zusje overstag ging en vol goede moed aan de Curly Girl Methode begon, werd het tijd om me er eens in te verdiepen. Want deze methode is niet in één adem uit te leggen. Het vergt aardig wat voorkennis voordat je aan deze hype kunt meedoen. Daarom leg ik hieronder in ‘Jip en Janneke-taal’ de fijne kneepjes van de Curly Girl Methode (CGM) uit. Laat je inspireren en join the club van Curly Girls!

De start

Als je eenmaal besloten hebt te beginnen met de CGM, is het van belang te achterhalen wat jouw type krullen is. Elk type is namelijk anders en betreft ook een andere behandeling. Via de Facebook-pagina van Curly Forever kun je gemakkelijk en snel achterhalen wat jouw type krullen is. Zodra dat bekend is, neem de onderstaande punten goed door.

#1 Welke producten passen bij jouw type krullen

Een kant-en-klaar productadvies bestaat niet. Natuurlijk zijn er richtlijnen en is er advies dat je helpt een keuze te maken voor producten, maar het belangrijkste is dat je je eigen haar goed bekijkt en daarvan leert. Koop niet zomaar een product, om teleurstelling te voorkomen. Omdat je ergens moet beginnen, koop je producten die niet te duur zijn en waarvan jij denkt dat het bij jouw haar past. De Fudge styling producten zijn ideaal om mee te beginnen!

#2 Het herkennen van de juiste producten

Shampoo, conditioner en een masker zijn onmisbaar bij de Curly Girl Methode. Hoe dikker de substantie, hoe zwaarder het voor je haar is. En hoe dunner, hoe lichter. De moisturizer bevat vaak een mix van olie of boter. Ook hiervoor geldt dat hoe dunner de substantie, hoe lichter je haar. Voor de styler kun je kiezen uit een mousse, gel of crème, maar er zijn ook combinaties mogelijk. De haarpasta The Catcher van DOOP activeert je krullen. Door sulfaten, siliconen, wax, niet-natuurlijke oliën en alcohol te vermijden, krijg je de krullen van je dromen.

#3 Hoe krijg je de perfecte krullen?

Hoe je de perfecte krullen krijgt? Door verschillende methoden toe te passen tot je een geschikte variant voor jouw haar gevonden hebt. We hebben de methoden voor je op een rijtje gezet.

 • Scrunchen
  • Squish to Condish
  • Rake ‘n Shake
  • Raking vs. Shingling
  • Praying hands
  • Super Soaker
  • Smasters Technique
  • Scrunch Out the Crunch (SOTC)

Om optimaal advies te krijgen, raden we je aan om lid te worden van Curly Forever op Facebook en heel veel tutorials te kijken op YouTube. Succes!

Search