Corona-proof nazomeren? Ontdek de Dordogne!

Heb je nog geen vakantie op de planning staan, maar is het toch gaan kriebelen door alle nieuwsberichten over vakantievierende landgenoten? Of ben je misschien net terug en heb je de smaak weer helemaal te pakken? Het is nooit te laat voor een vakantie in de Dordogne, waar je ook in het naseizoen nog van […]

Heb je nog geen vakantie op de planning staan, maar is het toch gaan kriebelen door alle nieuwsberichten over vakantievierende landgenoten? Of ben je misschien net terug en heb je de smaak weer helemaal te pakken? Het is nooit te laat voor een vakantie in de Dordogne, waar je ook in het naseizoen nog van een heerlijke zonvakantie kunt genieten. Ontdek al het moois dat deze streek in Frankrijk te bieden heeft.

Voortaan altijd nazomeren in de Dordogne

Wees gewaarschuwd: de kans bestaat dat je na een vakantie in de Dordogne verkocht bent en nooit meer anders wilt. We kunnen het je niet kwalijk nemen. Daarom beginnen we dit artikel met een droom die veel mensen zullen koesteren: een eigen vakantiehuis kopen in Frankrijk. Juist in deze onzekere tijden besluiten steeds meer mensen die wens in vervulling te laten gaan. En zoals je verderop in dit artikel zult ontdekken, is de Dordogne waarschijnlijk de perfecte streek voor een vakantiehuis in Frankrijk.

Marktleider FranceComfort heeft bijvoorbeeld vakantiewoningen in de Dordogne te koop op het schitterende vakantiepark Domaine de Lanzac.

Helaas is het natuurlijk niet voor iedereen weggelegd om een eigen vakantiewoning te bezitten. Gelukkig zijn de prachtige villa’s van het park Domaine de Lanzac ook gewoon beschikbaar voor verhuur. Daarnaast is er nog het vakantiepark Village de Montmarsis, genesteld tussen uitgestrekte wijngaarden voor de ultieme Franse beleving. Iedereen kan er dus genieten van een heerlijke vakantie juist met de nazomer voor de deur, want in de Dordogne is het eigenlijk altijd prettig vertoeven.

Het is altijd tijd voor de Dordogne

In de Dordogne heerst een landklimaat, waardoor het er bijna het hele jaar door mooi weer is. Ieder seizoen heeft zijn eigen charmes in de Dordogne. In de winter kan het goed koud worden, maar in het voorjaar en najaar zijn de temperaturen vrijwel altijd aangenaam.

Daarnaast geniet je in de Dordogne van schitterende natuur in combinatie met een typisch Frans, pittoresk platteland met kraakheldere meren en rivieren, wijngaarden en bossen, weilanden en uitgestrekte wandel- en fietstochten. Je vindt het er allemaal. Daarmee biedt de Dordogne de perfecte bestemming voor zowel zonaanbidders als mensen die op zoek zijn naar een meer actieve vakantie.

Er is altijd iets te beleven in de Dordogne

De rivier de Dordogne, waar de streek haar naam aan dankt, is meer dan een bron van verkoeling bij Franse zomerhitte. Per kano ontdek je vanaf het water de vele dorpen en kastelen langs de oever. Die dorpjes zijn stuk voor stuk het bezoeken overigens meer dan waard. Bewonder bijvoorbeeld het eeuwenoude plaatsje Cahors, of het knusse dorpje Brive-la-Gaillarde. Ook de unieke rotswoningen van Rocamadour mogen eigenlijk niet aan je lijstje ontbreken.

Over je lijstje gesproken: de unieke prehistorische grottekeningen moet je gezien hebben tijdens een vakantie in de Dordogne. De grotten in deze regio zijn niet voor niets wereldberoemd. Wel raden we je aan om vooraf je bezoek goed te plannen, om eventuele teleurstellingen te voorkomen over maatregelen die een bezoek aan de grotten in het water doen vallen.

 

 

Search