Carnaval vieren? Dit zijn de redenen waarom we het massaal doen! 

Wanneer we tegenwoordig aan carnaval denken, denken we aan verkleden, optochten en leuke feesten. Carnaval is echter van oorsprong een katholiek feest, dat de periode van vasten inleidde die duurde tot aan Pasen. Carnaval zou zijn afgeleid van het Latijn: carne vale. Vaarwel vlees. Tegenwoordig wordt carnaval in Nederland voornamelijk onder de rivieren gevierd, maar […]

Wanneer we tegenwoordig aan carnaval denken, denken we aan verkleden, optochten en leuke feesten. Carnaval is echter van oorsprong een katholiek feest, dat de periode van vasten inleidde die duurde tot aan Pasen. Carnaval zou zijn afgeleid van het Latijn: carne vale. Vaarwel vlees. Tegenwoordig wordt carnaval in Nederland voornamelijk onder de rivieren gevierd, maar hieronder volgen vijf redenen waarom carnaval voor iedereen is. 

Carnaval maakt gelukkig

In Maastricht is er een gelukspsychologe, die onderzoek heeft gedaan naar carnaval en zij ontdekte dat het vieren van carnaval mensen gelukkig maakt. En dit is vanwege een aantal redenen. Mensen krijgen er een nostalgisch gevoel van, zeker de mensen die ermee opgegroeid zijn. Ten tweede maken de vrolijke kleuren en de vrolijke carnavalsliedjes mensen blij.

Waan je even iemand anders

Het is daarnaast leuk om als volwassene je te mogen verkleden en even lekker een rol te spelen. Carnavalskleding heb je in alle vormen en maten, dus je kunt voor een paar dagen even zijn wie je wil zijn. Carnaval is de grootste verkleedpartij van Nederland en daarom is het eveneens leuk om iedereen met carnavalskleding eens te bekijken, ook al ben je zelf niet zo van het verkleden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in het assortiment carnavalskleding van Fop&Feestwinkel.

Gezelligheid samen

Carnaval is het gezelligste feest van Nederland. Of je nu voor de optochten gaat of voor het drinken van bier, de vrolijke kleuren en blije liedjes nemen je mee in een feestvreugde waar je niet onderuit kunt komen. Mensen verbroederen tijdens carnaval, waardoor iedereen gelijk is en in de feestvreugde kan delen.

Veel werk

In de grote carnavalsoptochten worden vrachtwagens en tractoren omgetoverd tot prachtige praalwagens. Carnavalsverenigingen werken er ieder dag van het jaar aan om een zo mooi mogelijke wagen mee te laten rijden tijdens de lokale optochten. Ook al houd je niet van carnaval, het is een hele gebeurtenis om deze kunstwerken voorbij te zien rijden. De dansende verenigingen en het uitgedeelde snoep zijn twee extra pluspunten van de optochten. 

Search