Besparen op kosten door kleiner te wonen

Het is heerlijk om een groot huis te hebben. Helemaal wanneer het hele gezin nog in huis woont. Wanneer iedereen is uitgevlogen zijn er nog wel veel warme herinneringen. De meeste kamers staan echter leeg of vol met oude rommel. Het idee om daarom te gaan verhuizen is nog niet eens zo gek. Helemaal niet […]

Het is heerlijk om een groot huis te hebben. Helemaal wanneer het hele gezin nog in huis woont. Wanneer iedereen is uitgevlogen zijn er nog wel veel warme herinneringen. De meeste kamers staan echter leeg of vol met oude rommel. Het idee om daarom te gaan verhuizen is nog niet eens zo gek. Helemaal niet omdat het kleiner gaan wonen ook geld kan besparen. Een lagere hypotheek, minder huur en ook minder stookkosten om alles warm te houden (of koel in de zomer). Zo zijn er tal van redenen om kleiner te gaan wonen. Het kan ook komen omdat je helemaal alleen achter bent gebleven.

Besparen op de kosten

 

Het is goedkoper om een kleiner huis te hebben. Er zijn minder kamers om te verwarmen, minder lampen die branden en daarnaast ook minder onroerend goed belasting en heffingen. Het is wel even kijken naar mogelijke extra kosten. Wanneer je naar een appartement gaat heb je geen tuinman nodig, maar betaal je hier wel aan mee in de servicekosten. Ook wordt er gebudgetteerd om het hele complex te onderhouden.

Minder schoonmaken

 

Wat ook prettig is, is dat er minder schoongemaakt hoeft te worden. Het is natuurlijk prettig om in een korte middag al klaar te zijn met het stofzuigen en afstoffen van alles in huis. Wanneer je het zelf nog kunt doen zal het veel werk schelen. Wanneer je het laat doen dan zal het ook geld schelen, omdat de schoonmaakster sneller klaar is met haar werk. Je kunt dan een extra bakje koffie doen.

Minder verhuizen

 

Het is belangrijk om niet alles mee te nemen als je kleiner gaat wonen. Less is more. Uiteraard zullen er teveel spullen zijn om mee te nemen. Kies een verhuisbedrijf wat kan zorgen dat dit ook wordt weggehaald. bekijk hier de informatie van een goede verhuizer. Ze zijn actief in verschillende regio’s.

 

 

Search