Arbodienst in Rotterdam inschakelen? Wij geven tips!

Als werkgever schakel je een arbodienst in om voor de begeleiding bij een zieke werknemer. Zo wordt er geadviseerd over de juiste handelingen en biedt een arbo ook begeleiding bij de re-integratie. Ben je als ondernemer in Rotterdam op zoek naar een arbo in de buurt? Wij, van ADXpert, geven je graag tips voor het […]

Als werkgever schakel je een arbodienst in om voor de begeleiding bij een zieke werknemer. Zo wordt er geadviseerd over de juiste handelingen en biedt een arbo ook begeleiding bij de re-integratie. Ben je als ondernemer in Rotterdam op zoek naar een arbo in de buurt? Wij, van ADXpert, geven je graag tips voor het inschakelen van een arbodienst.

Als werkgever ben je verplicht om een arbodienst in te schakelen. Een arbodeskundige wordt de onpartijdige gesprekspartner van zowel werknemers als werkgever. Een arbodeskundige kaart de verplichtingen van werknemers aan en let erop of de werkgever goed meewerkt aan een voorspoedig herstel. Een voorspoedig herstel van de zieke werknemer is het doel en als werkgever moet je hieraan bijdragen.

Verplichting (RI&E)

Een opstellen van een risico analyse en evaluatie, ook wel RI&E genoemd, is verplicht voor werkgevers. In dit rapport worden de risico’s en maatregelen vastgelegd voor werknemers. Een RI&E wordt altijd uitgevoerd door een arbeidsdeskundige.

Begeleiding bij ziekteverzuim

Een arbo arts zorgt voor de nodige begeleiding voor werknemer en werkgever bij ziekteverzuim. De werkgever schakelt de arbo arts in via de verzekeraar of arbodienst. De arbo arts controleert of het verzuimbeleid wel op een correcte manier wordt nageleefd.

Arbo Rotterdam inschakelen

Op zoek naar een arbo Rotterdam? Je kan als ondernemer zelf bepalen welke arbeidsdeskundige je in wilt schakelen. Zo kan je zelf op onderzoek uit gaan en een deskundige arbodienst uit de omgeving inschakelen. Het is altijd fijn om een arbo uit de buurt in te schakelen. Het is wel belangrijk om te kiezen voor een externe gecertificeerde arbodeskundige. Bij arbodienstverleners is het natuurlijk erg belangrijk dat de ingeschakelde partij onafhankelijk is.

Search