5 Must-visits in Dubai

Dubai: een stad van extremen. Van ongekende luxe tot kunstmatige eilanden, tot de hoogste wolkenkrabber en het grootste winkelcentrum ter wereld… Deze surrealistische, hypermoderne stad trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. De zomers zijn er heet, maar de winter is een goede tijd voor een tripje naar deze geweldige stad. Ook voor een zonvakantie in maart kun […]

Dubai: een stad van extremen. Van ongekende luxe tot kunstmatige eilanden, tot de hoogste wolkenkrabber en het grootste winkelcentrum ter wereld… Deze surrealistische, hypermoderne stad trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. De zomers zijn er heet, maar de winter is een goede tijd voor een tripje naar deze geweldige stad. Ook voor een zonvakantie in maart kun je er nog goed vertoeven. Het één na het andere record wordt er verbroken en dat is een goede reden om deze stad aan je bucketlist toe te voegen. Hier 5 must-visits om je op weg te helpen!

Dubai Fountain

Voor de deur van de Dubai Mall vind je de Dubai Fountain. Hier kun je elke avond rond 18:00 uur genieten van een geweldige show. Op bekende nummers van bijvoorbeeld Michael Jackson of Enrique Iglesias vormen de fonteinen een schitterend spektakel. Deze fonteinenshow is – hoe kan het ook anders – de grootste fonteinenshow ter wereld! Het water komt tot ruim 150 meter hoog. Voor een goed zicht op deze must-see moet je op tijd aan de Waterfront Promenade staan, of op de brug naar Souk Al Bahar. Let op: in de weekenden worden de shows heel druk bezocht!

Burj Khalifa

Het eerste wat je ziet tijdens Dubai vakantie? Hét visitekaartje van Dubai: de Burj Khalifa. Dit is het hoogste gebouw ter wereld, met maar liefst 828 meter, en zie je overal bovenuit steken. Naast kantoorruimtes bestaat het gebouw uit luxe appartementen, maar vind je er ook het hoogste restaurant ter wereld, genaamd At.mosphere op de 122e verdieping (422 m. hoog). Ook zit de hoogste nachtclub ter wereld er (143e verdieping) en de hoogste moskee ter wereld (158e verdieping). Op de 124e én op de 148e verdieping kun je het spectaculaire uitzicht bewonderen vanaf een observatiedek. Hiervoor kun je het beste van tevoren een ticket kopen.

Dubai Mall

Direct naast de hoogste wolkenkrabber vind je het grootste winkelcentrum ter wereld. Een attractie op zich met maar liefst 1200 winkels verdeeld over 4 verdiepingen. Naast talloze internationale topmerken vind je er een Gold Souk, met de beste juweliers van Dubai. Op de begane grond en de eerste verdieping kun je het grootste aquarium ter wereld bewonderen. Liever schaatsen? Tuurlijk, een mega indoor schaatsbaan zit er namelijk ook. Naast de 3 verdiepingen-hoge waterval, een origineel dinosaurus skelet (Dubai Dino), het gigantische indoor pretpark SEGA Republic en de megabioscoop Reel Cinemas. What’s more?

Dubai Miracle Garden

Een bloementuin in een woestijn? Dubai heeft het. Je vind er meer dan 100 miljoen bloemen van ruim 60 soorten. Tijdens een wandeling door dit mooie park vind je de mooiste creaties zoals de grootste bloemenklok ter wereld of de met bloemen versierde auto’s. Direct ernaast vind je de Butterfly Garden: de eerste vlindertuin van het Midden Oosten. Hier kun je de schitterende tuin vol tropische planten, exotische bloemen en 15,000 vlinders bewonderen.

Ain Dubai

Voor de kust van Dubai ligt het kunstmatige Bluewaters Island. De bouw van dit eiland heeft 1,2 miljard euro gekost en dat is te zien! Je herkent het aan een enorm reuzenrad dat de skyline siert. De Ain Dubai is het grootste reuzenrad ter wereld met zijn 210 meter hoogte. Waarschijnlijk gaat het begin 2020 open voor het grote publiek, maar je kunt de constructie alvast bewonderen. Het rad weegt ruim 10,000 ton en krijgt 48 capsules die elk 3 kwartier onderweg zullen zijn voor één rondje. Naast deze trekpleister vind je op het eiland vele goede restaurants en luxe hotels.

Search