4 tips voor een milieubewust kantoor

Duurzaam werken is in opkomst. Een milieubewust kantoor wordt steeds belangrijker voor ondernemers. Een groen imago is natuurlijk goed voor je bedrijf én het milieu. Daarom hebben wij 4 tips voor een milieubewust kantoor voor je op een rijtje gezet! Tip 1: Bespaar op papier en printkosten Het papierverbruik op kantoren is de laatste jaren […]

Duurzaam werken is in opkomst. Een milieubewust kantoor wordt steeds belangrijker voor ondernemers. Een groen imago is natuurlijk goed voor je bedrijf én het milieu. Daarom hebben wij 4 tips voor een milieubewust kantoor voor je op een rijtje gezet!

Tip 1: Bespaar op papier en printkosten

Het papierverbruik op kantoren is de laatste jaren al vermindert door onder andere digitalisering. Echter zijn er nog veel bedrijven die (te) veel gebruik maken van geprinte documenten. Neem bijvoorbeeld de mogelijkheid om digitaal te ondertekenen met Stiply. Dit zorgt ervoor dat je contracten of andere belangrijke documenten, die ondertekend moeten worden, niet meer hoeft te printen en toe te sturen.

Tip 2: Bewust zijn met kantoorartikelen

De eerste tip zorgt er al voor dat je bewuster en milieuvriendelijker met papier omgaat. Maar gebruik van papier ook de achterkant als je kladpapier nodig hebt en kies voor kringlooppapier met een FSC keurmerk. Dit bespaart je niet alleen geld, maar zorgt er ook voor dat je een bijdrage levert aan het beheer van bossen. Kies daarnaast ook voor milieuvriendelijke pennen en ordners.

Tip 3: Duurzaam vervoer

Het kiezen voor duurzaam vervoer van en naar kantoor zorgt er niet alleen voor dat je kosten bespaart. Het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Kies dus vaker voor de fiets, ga carpoolen of neem het openbaar vervoer.

Tip 4: Bespaar op energie

De ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing zijn erg interessant om te volgen. Zo is bijvoorbeeld het overstappen op LED verlichting een zeer goede keuze als je energie wilt besparen en bewuster met het milieu wilt bezig zijn. Ook heeft het kiezen voor LED verlichting een positief gevolg op het energielabel van je kantoor. Dit zorgt dat je bedrijf een groener imago krijgt en dat de verkoop- of verhuurprijs van het pand stijgt.

Werk

Search