3 tips om geld te besparen

Sinds een tijdje zijn er steeds meer mensen die in geldproblemen zitten. In Nederland wordt het verschil tussen arm en rijk steeds groter. De verwachting voor de toekomst is dat dit alleen maar erger gaat worden. Gelukkig valt het verschil in Nederland nog mee. Zeker in tegenstelling tot de Verenigde Staten. In dit land is […]

Sinds een tijdje zijn er steeds meer mensen die in geldproblemen zitten. In Nederland wordt het verschil tussen arm en rijk steeds groter. De verwachting voor de toekomst is dat dit alleen maar erger gaat worden. Gelukkig valt het verschil in Nederland nog mee. Zeker in tegenstelling tot de Verenigde Staten. In dit land is het verschil tussen arm en rijk zo groot, dat er in sommige wijken zelfs al afgezonderde gemeenschappen ontstaan. Dankzij de Nederlandse regering is de kans groot dat het in Nederland niet zo ver komt. Echter kan het voor iedereen nog steeds, zowel arm als rijk, verstandig zijn om op de kleintjes te letten. Het is voor iedereen immers zonde om het geld over de balk te gooien. In dit artikel vind je de drie beste tips om geld te besparen.

De drie beste tips om maandelijks aanzienlijk veel geld te besparen

Tip nummer 1; allereerst is het verstandig om een overzicht te maken van alle kosten. Hierdoor heb je alle uitgaven goed in beeld. Op deze manier kun je gemakkelijk kijken welke kosten onnodig zijn. Daarnaast kom je er ook nog achter dat de onschuldige uitgaven, zoals een kopje koffie bij de Starbucks, uiteindelijk hoog op kunnen lopen. Kortom, probeer er dus voor te zorgen dat je alles in één overzicht hebt en vermijdt alle onnodige kosten.

Tip nummer 2; koop je boodschappen op een goedkopere locatie. De kans is groot dat je op dit moment boodschappen doet bij een duur winkelfiliaal. Kijk eens of er in de buurt goedkopere supermarkten zijn. Voor veel mensen, vooral gezinnen, gaat een groot deel van de maandelijkse uitgaven naar boodschappen. Als je je boodschappen een aantal procenten goedkoper kunt krijgen, betekent dit uiteindelijk dat je een aanzienlijk bedrag kunt besparen.

Tip nummer 3; als laatst is het van belang om al je lopende abonnementen eens te bekijken. De kans is groot dat je één of meerdere abonnementen hebt lopen. Bijvoorbeeld een abonnement van een tijdschrift waar je nauwelijks in leest. Zorg dat je dit onnodige abonnement opzegt. Echter is het allereerst weer van belang om alle abonnementen in beeld te hebben. Hierdoor weet je zeker welke abonnement je wel en niet wilt houden. Maak je weinig gebruik van je telefoonabonnement, kijk dan eens of een prepaid kaart iets voor je is.

Tijd is ontzettend waardevol

Er zijn een aantal verschillende kostenposten waar je beter niet in kunt snijden. Dit zijn vooral de kostenposten die je veel tijd besparen. Een voorbeeld hiervan is het laten bezorgen van boodschappen. Het doen van boodschappen kost ongeveer 3 uur per week. Tenminste, als je alle boodschappen zelf in huis haalt. Daarentegen is het sinds een aantal jaar ook mogelijk om je boodschappen te bezorgen. Dit bespaart dus zo’n 12 uur per maand. Bovendien is het in veel gevallen zo dat je tijdens het halen van boodschappen, extra onnodige dingen in het karretje legt. Bij het bestellen voorkom je dat je onnodige producten die je niet nodig hebt toch in huis haalt. Hierdoor zul je uiteindelijk tijd en geld besparen.

Wil je meer tips hoe je geld kunt besparen of zelfs verdienen? Lees de blogs van Automatisch Geld.

Search