Een toneelstuk over social media, hoe gebruik je social media en wat zijn de risico’s ervan?

Social media is niet meer weg te denken uit onze dagelijkse bezigheden. Dit is ook het geval bij kinderen. Basisschoolkinderen zijn actief op allerlei verschillende social media kanalen, maar is dit nou wel zo veilig? Er wordt steeds vaker les gegeven over het veilig gebruiken van internet en het gebruik van de mediakanalen. Hoe ga […]

Social media is niet meer weg te denken uit onze dagelijkse bezigheden. Dit is ook het geval bij kinderen. Basisschoolkinderen zijn actief op allerlei verschillende social media kanalen, maar is dit nou wel zo veilig? Er wordt steeds vaker les gegeven over het veilig gebruiken van internet en het gebruik van de mediakanalen. Hoe ga je met elkaar om? Wat zijn de gevolgen van je posts?

Door uitleg te geven over dit onderwerp zullen de kinderen er zeker iets van leren, maar toch zien we overal om ons heen dat cyberpesten steeds vaker voorkomt. De ervaring zelf is vaak heel anders dan de verhalen in de lessen, door het zelf te ervaren en de gevolgen onder ogen te komen merken kinderen pas goed wat social media inhoudt.

Social Media Alert!

Een leuke en interactieve manier om kinderen te laten ervaren wat er kan gebeuren op de mediakanalen is met het toneelstuk “SOCIAL MEDIA ALERT!”. Dit toneelstuk gaat over een klas waarvan een meisje heftig wordt aangevallen door haar klasgenoten. Uiteraard gebeuren deze aanvallen op social media. Het stuk bespreekt verschillende thema’s: cyberpesten, digitaal contact leggen, online privacy en het delen van foto’s en filmpjes.

Het toneelstuk is gericht op de groepen 7 en 8 en kan gewoon in een klaslokaal plaatsvinden. Het is een volledig project, wat wil zeggen dat het een voorstelling is welke wordt gecombineerd met een workshop. Zo kunnen kinderen er zelf mee aan de slag nadat ze het stuk hebben gezien. De leerlingen krijgen inzicht in de risico’s en gevolgen van het gebruik van social media. Daarbij ontdekken ze meteen wat theater precies inhoudt. De tafels en stoelen moeten in normale opstelling blijven staan en er is een stopcontact nodig. Het stuk is voor maximaal 30 leerlingen per keer.

Laat jouw leerlingen kennis maken met dit onderwerp en zorg ervoor dat ze op een veilige manier gebruik maken van het internet.

Search